27 April 2009

And the winner is... THE IRON HEART, Marshall Browne

Two weeks ago a post announced Up for Grabs - THE IRON HEART by Marshall Browne

I obviously made the questions too hard, because while many read the post, only 4 submitted answers, and so I put all 4, whose answers were largely correct, into draw for a winner.

And so, after a lot of politically incorrect mumbo jumbo, involving the conducting of an eeny-meeny-miny-mo incantation, the winner was Maria. Maria is a follower of my blog, so I know she will see this and I ask her to email me with a physical address to send the book to.

There were 10 questions to answer.

The Questions:


A B C D
  1. Which of the above is Marshall Browne?
    answer: C. A was Brian Kavanagh. B was Adrian Hyland. D was Garry Disher.
    The answer was in an earlier post.
  2. Which Marshall Browne book is basically a classic locked room mystery?
    answer: There was choice of two: RENDEZVOUS AT KAMAKURA INN, or INSPECTOR ANDERS AND THE SHIP OF FOOLS
  3. In which Inspector Anders book does a bomb explode in the boardroom on the 33rd floor of a Frankfurt office tower?
    answer: INSPECTOR ANDERS AND THE SHIP OF FOOLS
  4. Who is the protagonist in THE IRON HEART?
    answer: Franz Schmidt
  5. What has been Marshall Browne's profession for most of his life?
    answer: banker
  6. For which novel did Marshall Browne win Best First Novel Ned Kelly Award in 2000?
    answer: THE WOODEN LEG OF INSPECTOR ANDERS
  7. What is Inspector Anders' distinguishing physical characteristic?
    answer: he has an artificial leg: first of all a wooden one, more recently a titanium one.
  8. In which Australian city are Browne's historical novels set?
    answer: Melbourne
  9. How many titles are there in the Inspector Anders series?
    answer: currently 3
    1. The Wooden Leg of Inspector Anders (1999)
    2. Inspector Anders and the Ship of Fools (2001)
    3. Inspector Anders and the Blood Vendetta (2006)
  10. How did Anders lose his leg?
    answer: he lost it in a Mafia bomb explosion - before the first novel in the series.
Thank you for participating.
I promise to make the next competition a little easier - perhaps fewer questions, and a shorter time frame. Look for it in a week or so.

3 comments:

Bernadette in Australia said...

I'm one who read the quiz and didn't respond - sorry Kerrie - my TBR pile is soooo big that I figured I didn't need to work hard to add to it :)

Maria said...

Woot!!!!!!

:>)

Kerrie said...

The book is in the post Maria

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin